Close Sidebar

Hanneke Laaning

Ontwerper, webnerd en yogajuf

hanneke laaning (Copy 1)Hanneke (1984) is een ontwerper die graag bij wil dragen aan een betere wereld met een glimlach en een knipoog. Ontwerpen is natuurlijk leuk, maar het concept of het verhaal achter een opdracht vindt ze van groter belang. Een ontwerp is een middel dat een doel dient voor haar. Ze werkt graag met bedrijven of voor projecten die op hun manier ook de wereld een stukje mooier willen inkleuren. Steekwoorden die haar klantenkring typeren zijn: duurzaamheid, sociaal ondernemen, cultuur, educatie, natuurlijke gezondheid, yoga en meditatie. Eigenlijk gewoon de dingen die zij zelf belangrijk vindt in haar leven. Logisch toch?

 

Achtergrond & tegenwoordig

1Na diverse opleidingen (ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, Academie Artemis en CIBAP) heeft ze, naast grafisch ontwerp, veel styling, interieur- en standontwerp gedaan. Echter geeft de digitale ontwerpwereld haar ongelofelijk veel mogelijkheden en vrijheid, en dat vindt ze belangrijk. Naast ontwerper is ze ook gewoon een ontzettend dikke computernerd en bijt zich graag vast in code, software of andere technische uitdagingen. Tegenwoordig vermaakt ze zich dan ook uitstekend in de speeltuin van het wereldwijde web.

 

Girls Who Like Code (2015 – …)

3Hanneke richtte in 2015 een programmeerclub op voor vrouwen, Girls Who Like Code. Na een Django Girls workshop werd dit idee geboren en samen met Liesbeth Bevelander, Laura Dijkstra en Arlette Reneman heeft ze dit opgezet. Regelmatig worden er meet-ups georganiseerd bij onder andere Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe en het Launch Café.

 

StoereVrouwen (2011 – 2015)

5

StoereVrouwen is een landelijk netwerk van 1800 bewuste shoppers en een campagnebureau voor duurzame thema’s. Hanneke ontwikkelde als partner & art director (2013-2015) veel campagnes, waaronder Fair Valentine, Strip For Fair Fashion & Natural Beautycase. Vanaf 2011 organiseerde zij als regimentsleider veel evenementen en acties i.s.m. Mirjam Pruis (GroenGedrag) in Groningen.

 

ECO pop-up store / Groening (2012 – 2014)

4De ECO pop-up store (2012-2016) was een pop-up store met (interieur)producten van ontwerpers en merken met een goed verhaal. Opgezet door Sandra Jongedijk (VanSan), Els Kardol (Bureau &kardol), Marian Counihan (The South Is Blooming) en Hanneke. Met o.a. ‘Duurzaam Café’ over  Good Food, Social Design en Fair Fashion. Hanneke deed de vormgeving, styling, eventorganisatie en verkoop van tweedehands producten.

 

Nog meer weten?
Bekijk Hanneke’s CV op haar LinkedIn pagina.

Copyright Studio Vensterbank